Moj račun
Košarica

Pravilnik o zasebnosti

1 Izjava o varstvu osebnih podatkov Galerije D'94

V Galeriji D'94, ki deluje v okviru podjetja M.B. DOLINAR, turizem, trgovina, proizvodnja in svetovanje, d.o.o. Celje, Trg celjskih knezov 9, 3000 Celje, davčna številka SI: 86938169, matična številka: 5303605000 (v nadaljevanju: upravitelj) spoštujemo vašo zasebnost in se zavezujemo k varovanju osebnih podatkov, ki jih prejmemo od vas. Temu vidiku pri izvajanju naših spletnih dejavnosti posvečamo veliko pozornost. Naša politika o varstvu podatkov je zato skladna tako z veljavnimi določbami na področju varstva osebnih podatkov kot tudi z drugimi zakonskimi določili.

Da bi vaše podatke kar najbolj učinkovito zaščitili pred naključnimi ali namernimi manipulacijami, izgubo podatkov in njihovim uničenjem oziroma dostop do njih onemogočili nepooblaščenim tretjim osebam uporabljamo tehnične in organizacijske varnostne ukrepe, ki jih nadgrajujemo skladno s tehnološkim razvojem in zakonskimi spremembami.

V nadaljevanju vas bomo seznanili, katere vaše osebne podatke zbiramo in čemu jih uporabljamo, kako varujemo vaše podatke in kako lahko sami spremenite svoje podatke.

2 Katere vaše podatke zbiramo?

Naše spletno mesto lahko obiščete brez navedbe svojih osebnih podatkov. Navedba osebnih podatkov je potrebna le ob izpolnitvi naslednjih obrazcev.

Povpraševanje
Osebni podatki, ki jih o vas pridobimo so:

 • Podjetje
 • Naslov
 • Poštna številka in pošta
 • Država
 • Telefon
 • Email naslov
 • IP naslov uporabnika, s katerega dostopa do spletnega mesta

Osebne podatke, prejete z izpolnitvijo obrazca Povpraševanje zbiramo, uporabljamo in obdelujemo za pripravo ponudb o naših produktih.

Darilni bon
Osebni podatki, ki jih pridobimo so:

 • Ime in priimek prejemnika
 • Ime in priimek naročnika
 • Elektronski naslov naročnika
 • Telefonska številka naročnika
 • IP naslov uporabnika, s katerega dostopa do spletnega mesta

Osebni podatki, prejeti z izpolnitvijo obrazca Darilni bon, se uporabljajo za naročilo darilnega bona, ki ga prejmete v tiskani obliki.

Prijava na e-novice
Osebni podatki, ki jih pridobimo so:

 • Elektronski naslov
 • IP naslov uporabnika, s katerega dostopa do spletnega mesta

V primeru, da se uporabnik prijavi kot registrirani član, pa tudi ime in priimek, naslov, telefon in rojstni datum. Osebni podatek o e-naslovu, ki nam ga posredujete z vpisom v obrazcu E-novice, se uporablja izključno za pošiljanje e-novic do preklica. Obveščali vas bomo o naših novostih in aktualnih ponudbah, do dvakrat (2) mesečno.

Kontakt
Osebni podatki, ki jih o vas pridobimo so:

 • Ime in priimek
 • E-naslov
 • IP naslov uporabnika, s katerega dostopa do spletnega mesta

Osebne podatke, prejete z izpolnitvijo obrazca Kontakt uporabljamo samo za komunikacijo po elektronski pošti.

Registracija uporabnika
V spletni trgovini Galerije D'94 se za nakup izdelka morajo uporabniki spletnega mesta Galerije D'94 prijaviti oz. novi uporabniki izpolniti obrazec za Registracijo.

Novi uporabniki v postopku registracije posredujete naslednje osebne podatke:

 • Ime in priimek
 • E-naslov
 • IP naslov uporabnika, s katerega dostopa do spletnega mesta

Vsak registriran uporabnik nato dobi na vpisan e-naslov svoje geslo. Pridobljeno geslo lahko kadarkoli spremenite pod nastavitvami vašega računa oz. pod sklopom Moj račun. Uporabnik je dolžan zagotoviti, da bo s svojim e-naslovom in z geslom upravljal izključno sam oz. od njega pooblaščena oseba. Vsak uporabnik samostojno odgovarja za vsebine, ki jih vpiše na straneh Galerije D'94. Končni kupec v spletni Galerije D'94 je izključno tisti registrirani uporabnik, ki kupuje blago za osebne namene ali nepridobitno dejavnost. Na spletnih straneh Galerije D'94 je kupec izključno fizična oseba.

Osebne podatke registriranega uporabnika bo Galerija D'94 do preklica uporabljala za potrebe izpolnitve naročila (pošiljanje informativnega gradiva, ponudb, računov), pripravo bolj relevantnih ponudb in za marketinške analize, ki bodo pomagale izboljšati prodajni proces. Podatki bodo lahko uporabljeni tudi za ponovno trženje in ostalo potrebno komunikacijo s članom. Uporabniku registracija olajša spremljanje preteklih nakupov in skrajša nakupni postopek. Galerija D'94 podatke hrani do preklica.

Naročilo: Naslov za dostavo in naslov za račun
V spletni Galeriji D'94 je za naročilo izdelka potrebno izpolniti naslov za dostavo in naslov za račun.

Osebni podatki, ki jih od vas pridobimo so:

 • Ime
 • Priimek
 • Podjetje
 • Naslov
 • Kraj
 • Poštna številka
 • Pošta
 • Država
 • Telefon
 • IP naslov uporabnika, s katerega dostopa do spletnega mesta

Kot prijavljen uporabnik Galerije D'94 lahko ob naročilu naših izdelkov navedete osebni naslov ali naslov koga drugega. Upoštevajte, da po zaključku naročila, naslova za dostavo ni več mogoče spreminjati. Naslovi za dostavo in naslovi za račun lahko ob naročilu tudi izberete iz vaše baze naslovov. Le-to bazo naslovov lahko pregledujete in urejate pod nastavitvami vašega računa oz. pod sklopom Moj račun.

Nagradne igre
Če sodelujete v nagradnih igrah, uporabljamo vaše podatke za izvedbo iger.

3 Kako varujemo vaše podatke?

Vsi omenjeni podatki, se na strežniku upravitelja shranjujejo trajno.
V Galeriji D'94 lahko podatke v anonimizirani sumarni obliki uporabimo za namene statističnih analiz. V nobenem primeru vaših osebnih podatkov ne bomo predali nepooblaščenim osebam.

Podatki, ki jih zbiramo in obdelujemo, bodo razkriti v primeru, če je taka obveznost določena v zakonu, ali v dobri veri, da je tako ukrepanje potrebno za postopke pred sodišči ali drugimi državnimi organi ter za zaščito in uresničevanje zakonitih interesov upravitelja.

4 Pravica do odstopa do informacij

Pravico imate, da na lastno zahtevo in brezplačno prejmete informacije o tem, katere vaše osebne podatke smo shranili. Nadalje imate pravico zahtevati popravke, izbris ali prepoved uporabe nepravilnih podatkov. V določenih okoliščinah utegne biti izbris podatkov v nasprotju z zakonskimi predpisi, še posebej, če so podatki namenjeni za računovodske in knjigovodske namene.

Kadarkoli lahko zahtevate:

 • Odjavo od prejemanja e-novic s klikom na označeno povezavo oz. odjavo v vseh prejetih e-novicah. Ob odjavi bomo vaše osebne podatke premaknil v evidenco odjavljenih uporabnikov, kjer jih bomo zaradi preprečevanja napak in nenamernih prijav hranili neomejeno oz. do preklica privolitve uporabnika.
 • Popravek svojih osebnih podatkov s posredovanjem pisne zahteve na naslov info@d94.si.
 • Trajen izbris osebnih podatkov, ki jih hranimo o vas, s posredovanjem pisne zahteve na naslov info@d94.si. V primeru, da želite izbrisati vaš uporabniški račun, mora e-sporočilo vsebovati naslednje podatke: zadeva sporočila naj bo Ukinitev uporabniškega računa; v vsebini naročila mora biti navedeno ime in priimek uporabnika, naslov in elektronski naslov, s katerim se je uporabnik registriral; sporočilo mora biti poslano z elektronskega naslova, s katerim je uporabnik prijavljen kor registrirani član.
 • Izvoz in vpogled do osebnih podatkov v elektronski obliki, ki jih hranimo o vas, s posredovanjem pisne zahteve na naslov info@d94.si.

5 Uporaba piškotkov

O politiki piškotkov si lahko preberete več na naši spletni strani, na povezavi: www.d94.si/politika-piskotkov

6 Uporaba storitve Google Analytics

To spletno mesto uporablja storitev Google Analytics, ki je storitev za spletno analitiko družbe Google Inc. (''Google''). Google Analytics uporablja tako imenovane ''piškotke'', besedilne datoteke, ki se shranijo v vaš računalnik in omogočajo analizo vaše uporabe spletnega mesta. Informacije o vaši uporabi tega spletnega mesta (vključno z vašim naslovom IP), ki jih pridobi piškotek, se prenesejo na strežnik družbe Google v ZDA, kjer se shranijo.

Družba Google bo te informacije uporabila za analizo vaše uporabe spletne strani, za izdelavo poročil o aktivnostih spletne strani za upravljavce spletne strani in za opravljanje drugih storitev, ki so povezane z uporabo spletne strani in uporabo interneta. Po potrebi bo družba Google tovrstne informacije posredovala tretjim osebam, in sicer v zakonsko predpisanem obsegu, oziroma, če tretje osebe tovrstne podatke obdelujejo po naročilu družbe Google. Družba Google ne bo v nobenem primeru združevala vašega naslova IP z drugimi podatki družbe Google. Namestitev piškotkov lahko onemogočite z ustrezno nastavitvijo programske opreme svojega brskalnika ali spremenite nastavitev uporabe piškotkov. Vendar vas moramo pri tem opozoriti, da v tem primeru morda ne boste mogli uporabljati vseh funkcij te spletne strani v polnem obsegu. Z uporabo tega spletnega mesta izjavljate, da se strinjate, da družba Google obdeluje o vas zbrane podatke na način, kot je bil predhodno opisan, in za zgoraj naveden namen.

7 Facebook Custom Audience Pixel

(koda za merjenje povpraševanja oziroma sledenje različnim konverzijam in dogodkom na Facebooku)

Sodelujemo v Facebookovem programu Custom Audience (določanje ciljne skupine strank za oglaševanje), ki nam omogoča prikazovanje individualno prilagojenih oglasov, če ste prijavljeni v svoj uporabniški račun na Facebooku. To orodje nam omogoča, da prilagodimo naše oglase glede na vašo uporabo našega spletnega mesta, da tako zagotovimo po meri ukrojene oglase.

Poleg spremembe nastavitev vašega brskalnika lahko prilagodite tudi svoje preferenčne nastavitve z ustreznimi nastavitvami na Facebooku, če ne želite več prejemati po meri ukrojenih oglasov na Facebooku.

8 Upravitelj

M.B. DOLINAR, turizem, trgovina, proizvodnja in svetovanje, d.o.o. Celje, Trg celjskih knezov 9, 3000 Celje

 

Datum: 24. 5. 2018

E-Novice

Pošlji