Moj račun
Košarica
Oskar Kogoj za D94

OSKAR KOGOJ za D94

Kolekcije je ekskluzivno za našo galerijo oblikoval svetovno priznani industrijski oblikovalec Oskar Kogoj.

Navdih smo črpali iz raziskav slovenske naravne in kulturne dediščine, umetnik pa jim je dodal še raziskave o duhovni rasti in veri v človeka, ki jim dajejo še poseben pečat. Izdelki so primerni za vse oblike obdarovanja in so bili podarjeni številnim najuglednejšim slovenskim in tujim predstavnikom iz gospodarskega, kulturnega in političnega življenja, na kar smo zelo ponosni.

Stekleni medaljon za srečo

Stekleni medaljon za srečo

Na medaljonu je simbolično odtisnjena podoba Cesarice Barbare, ene najmočnejših žensk tedanjega časa. Medaljon prinaša srečo, saj oddaja pozitivno kozmično energijo.

Torzo cesarica Barbara

Torzo cesarica Barbara

Skulptura je posvečena Barbari Celjski in je oblikovana kot simbol pramatere neolitskega obdobja z oblinami ženskosti, ki ima na glavi morsko peterokrako zvezdo. Zvezda povezuje elemente (sanskrtskega) oma in elektromagnetne valove, ki se z vseh petih krakov stekajo v njeno središče. Ta veliki piramidni simbol – pitagorejcev, energije, moči, Boga – je ena prvih vodnih praoblik in sinteza komplementarnih sil. Upodablja zlato zvezdo ali zvezdo sonca iz morja, neusahljivi vir energije, izvir življenja, božansko iskro, ki razvija duhovno in materialno. Zlata zvezda je zlata zvezda petih elementov, sonce vseh bitij, genij stvarstva. Leži na dnu morja, povezuje se s planetom Zemlja in planetom duhovnosti, z duhom. Iz nje nastaja seme vseh bitij. Pentagram je najmočnejši znak sreče, zdravja, ustvarjalnosti, duhovnosti, genialne zamisli po Paracelsusu in petih elementov, ki tvorijo celoto. Zunanji in notranji pentagram se numerološko pretvarjata v število ena (5 + 5 = 1), ki simbolizira Boga. Zunanjih pet elementov predstavlja pet resnic: ljubezen, resnico, pravilno delovanje, mir, nenasilje.

Kelih Cesarica Barbara za žganje

Kelih Cesarica Barbara za žganje

Medaljon prinaša srečo, saj oddaja pozitivno kozmično energijo in je pritrjen na steklenico napolnjeno z različnimi pijačami, ki jih po naravnem in tradicionalne postopku prideluje Sadjarstvo Pajk iz Kozjanskega. Steklenice so po želji vstavljene v unikatno, ročno izdelano embalažo posamezno ali v kombinaciji s kozarci iz kolekcije cesarice Barbare.

Torzo Cesarica Barbara

Torzo Cesarica Barbara

Oblikovan je kot simbol pramatere neolitskega obdobja z oblinami ženskosti, ki ima na glavi morsko peterokrako zvezdo. Zvezda povezuje elemente oma in elektromagnetne valove, ki se z vseh petih krakov stekajo v njeno središče. Pentagram je najmočnejši znak sreče, zdravja, ustvarjalnosti in genialne zamisli po Paracelsusu.

Skodelice Cesarica Barbara

Skodelice Cesarica Barbara

Kolekcija skodelic kupolastih oblik ali oblik krogle s štirimi nožicami predstavlja božanski svet, ki je vsajen v štiri točke zemeljskega sveta. Poseben ročaj je imel, v antičnem svetu, pri pitju poseben pomen svetosti. Dotik palca in kazalca, združena v sveti krog-mudre, predstavlja Boga, kazalec pa človeški ego.

Vrček Zelenega zlata

Vrček Zelenega zlata

Vrček je namenjen pitju piva. Predstavlja sožitje spoznanj o stoletni tradiciji varjenja odličnega piva na Slovenskem, priča o simboliki staroslovenskega glažutarstva in o kulturi pitja piva. Oblikovalec Oskar Kogoj vrček posuje s simboli Boga – z izboklinami, ki izhajajo iz starodavne torevtične tehnike.

Že sam Sofokles je poudarjal, da je pivo pijača bogov, zato z njim nazdravite prijateljstvu in veselju do življenja.

Spletno mesto uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje in spremljanje statistike obiska. Podrobnosti
OK

E-Novice

Pošlji