Moj račun
Košarica

Torzo Cesarica Barbara

Skulptura je posvečena Barbari Celjski in je oblikovana kot simbol pramatere neolitskega obdobja z oblinami ženskosti, ki ima na glavi morsko peterokrako zvezdo. Zvezda povezuje elemente (sanskrtskega) oma in elektromagnetne valove, ki se z vseh petih krakov stekajo v njeno središče. Ta veliki piramidni simbol – pitagorejcev, energije, moči, Boga – je ena prvih vodnih praoblik in sinteza komplementarnih sil. Upodablja zlato zvezdo ali zvezdo sonca iz morja, neusahljivi vir energije, izvir življenja, božansko iskro, ki razvija duhovno in materialno. Zlata zvezda je zlata zvezda petih elementov, sonce vseh bitij, genij stvarstva. Leži na dnu morja, povezuje se s planetom Zemlja in planetom duhovnosti, z duhom. Iz nje nastaja seme vseh bitij. Pentagram je najmočnejši znak sreče, zdravja, ustvarjalnosti, duhovnosti, genialne zamisli po Paracelsusu in petih elementov, ki tvorijo celoto. Zunanji in notranji pentagram se numerološko pretvarjata v število ena (5 + 5 = 1), ki simbolizira Boga. Zunanjih pet elementov predstavlja pet resnic: ljubezen, resnico, pravilno delovanje, mir, nenasilje.

Dimenzije: 11 x 8 x 19 cm
Material: porcelan, različne barvne glazure, pozlata

Oskar Kogoj

Oskar Kogoj

Oskar Kogoj

Pritegnila me je zgodba, kako so v srednjem veku lepo mladenko poročili z evropskim cesarjem, ona pa se je začela ukvarjati z alkimijo in znanostjo, ki sta bili žal prepovedani.

Izberite ponudbo:
Vpišite količino:
Cena:
€ 89,00
V košarico
Izdelki oblikovalca
Spletno mesto uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje in spremljanje statistike obiska. Podrobnosti
OK

E-Novice

Pošlji